Fodboldrejser til Valencia CF

LA Travel er klar med en fodboldpakke til Valencia CF

Valencia CF er en spansk fodboldklub. Valenica har hjemmebanen Mestalla, som har været et ikonisk sted for spansk fodbold og mange store europæiske aftenen har været lige nøjagtig her!

Rivaler er uden tvivl Villareal, der ligger nord for Valencia. Opgøret bliver kaldt Derbi de la Cominitat, hvor der bliver blod, sved & tårer. Et høj dramatisk opgør med masser af intensitet, der er værd at opleve. Valencia har udover selvfølgelig Real Madrid og Barcelona, som altid er en sværvægter for Valencia både ude og hjemme. 

Valencia er igang med at bygge et nyt stadion med plads til 75.000 tilskuere, der skal hedde Nou Mestella. Hvornår det nye stadion er færdigt, vides ikke på nuværende tidspunkt da Valencia er i økonomiske problemer.
En mesterskabsklub der tidligere har vundet La Liga 6 gange, senest i 2003/04 sæsonen.
Copa del Rey tunrering har Valencia vundet 8 gange, senest i 2019.

UEFA Cuppen vandt Valencia i 2003/04 sæsonen, hvor de fik en flot sejr over Olympique Marseille i finalen. 2-0 blev finalen hvor målscorerne Vicente & Mista,  Rafael Benitez var træner for Valencia i denne tid. 
Valencia havde spillere som: Canizares, Ayala, Marchena, Bajara, Vincete, Angulo, Misto, Pablo Airmar.
Marseille havde spillere som: Fabien Barthez, Mathieu Flamini, Didier Drogba.

Store spillere i Valencia

Der har været flere store spillere i Valencia klubben. Den største mener de fleste er Gaizka Mendieta, der var en kæmpe spiller for Valencias succes og det spanske landshold, der kom frem på fodboldscenen. De førte holdet frem til 2 Champions League finaler, desvære tabte de begge. Den ene til Real Madrid go den anden til FC Bayern München på straffesparks turering.

Danskere i Valencia: Frank Arnesen, Danilo Arrieta & Daniel Wass.

Tidligere spiller i Valencia CF:
Santiago Canizares, Albelda, Marchena, Ruben Bajara, Pablo Airmar, Daniel Parejo, Kily Gonzales, Angulo & Claudio Lopez.

Spillerne i Valencia idag: 
Giorgi Mamardashvili, Jose Luis Gaya, Gabriel Paulista, Justin Kluivert, Yunus Musah, Hugo Duro & Edinson Cavani.

Hvis man vil opleve spansk fodboldkultur, hvor der er mere stemning på lægterne ville det være oplagt at tage til Valencia og se fodboldpassionen hos tilskuerne. En rejse til det syd-østlige spanien, hvor der er strand og mange danskere kender til området der ligger tæt på Alicante, Benidorm.