Fodboldrejser til Community Shield

Cuppen med den interessante historie

Navnet ”Community Shield” går tilbage til 2002. Men selve turneringen er meget ældre. Den blev nemlig introduceret helt tilbage i 1898 under navnet ”Sheriff of London Charity Shield”. Senere blev den relanceret under navnet ”Football Association Charity Shield”, og i dag bærer turneringen altså det officielle navn ”Football Association Community Shield”, i daglig tale bare ”Community Shield”.

Cuppen har en meget interessant historie. Det er nemlig ikke bare navnet, der har varieret med tiden, men også turneringens format. Da Sheriff of London Charity Shield blev skabt, var den tænkt som en dyst mellem amatørerne og de professionelle. Variationer af dette format var gennemgående i turneringens første årtier. Eksempelvis blev kampen i år 1927 spillet mellem amatører og et old-boys-hold af gamle professionelle. Ved en enkelt lejlighed, nemlig i år 1950, deltog det engelske landshold i turneringen, idet de spillede mod et opvisningshold, som havde turneret i Canada i løbet af den foregående sommer.
Først i 1974 fik cuppen sit nuværende design, hvor vinderen af Premier League kæmper mod vinderen af den prestigefyldte pokalturnering FA Cup. Skulle det ske, at det samme hold vinder både ligaen og FA Cuppen, skal dette hold møde ligaens 2. plads i Community Shield. Sidste gang det skete, var i 2010, hvor Chelsea vandt både ligaen og FA Cuppen, men endte med at tabe Community Shield til Manchester United, som var landet på ligaens 2. plads.

Se Community Shield og oplev London
Turneringens nuværende format gør, at det altid er to tophold, der ender i Community Shield. Men den høje fodboldkvalitet er ikke den eneste grund til at tage på fodboldrejse til Community Shield. På en fodboldrejse får du nemlig mulighed for at føle den helt unikke atmosfære, der omgiver engelske fodboldkampe. Derudover får du også oplevelsen af at træde ind på et af Europas mest imponerende stadions, idet Community Shield er blevet spillet på Wembley Stadium siden 2007. Det at dele en fodboldkamp i topklasse med 90.000 andre tilskuere er noget, man som fodboldfan ikke må snyde sig selv for.

Wembley Stadium ligger i London, og dette er endnu en fordel ved at booke en fodboldrejse til Community Shield. En fodbolrejse strækker sig nemlig som regel over flere dage, og dem kan du således bruge på at udforske den engelske hovedstad, som er kendt for sine mange seværdigheder så som Buckingham Palace, Madame Tussauds og Tower of London. På den måde kombinerer du en unik fodboldoplevelse med en storbyferie i en af Europas mest interessante hovedstæder.

En fodboldrejse fra LA Travel inkluderer både fodboldbillet, flybillet og overnatning. Vi sikrer dig markedets bedste priser, og vi stiller en døgnåben vagtservice til rådighed, for at du kan føle dig tryg under hele din rejse. Bestil en rejse til Community Shield, og få en rejseoplevelse, du aldrig glemmer.