Real Madrid CF

Real Madrid er en oplevelse for livet

Hala Madrid y Nada Más

Spanien er en stolt fodboldnation både omkring deres landshold og om klubholdene. Dette kan ses på de resultater, spanske klubber som Real Madrid og FC Barcelona har leveret internationalt, men det kan også mærkes i spaniernes fodboldmentalitet. Til kampene i den spanske liga er stemningen altid helt i top, og det er fantastisk at være til stede på stadion og mærke den fodboldglæde, der gennemsyrer det spanske folk. Dette gælder ikke mindst for Real Madrid, som i gennemsnit tiltrækker næsten 70.000 fans til hjemmekampene.

De store rivalopgør
Der er altid stor opbakning, når Real Madrid spiller, men i visse kampe er der ekstra meget på spil. Det gælder for eksempel, når holdet møder ærkerivalerne fra Athlético Madrid i det lokalopgør, der har fået tilnavnet ”El Derbi Madrileño”. I disse kampe er intensiteten på sit højeste, og begge hold kæmper bravt for at forsvare sin ære, og det er som regel ensbetydende med underholdende og målrig fodbold.

Det største rivalopgør er dog ”El Classico”, Real Madrids kampe mod konkurrenten FC Barcelona. Disse kampe bliver af mange betragtet som sæsonens højdepunkter, og når topklubberne tørner sammen, sidder millioner af fodboldinteresserede fans klinet til skærmen verden over for at opleve nogle af verdens absolut største stjerner folde sig ud på den største scene af dem alle.

Kongerne af europæisk fodbold
Med 14 sejre i Champions League er Real Madrid det suverænt mest vindende hold i turneringens historie med et stort spring ned til AC Milan, som med 7 titler er det næstmest vindende hold i turneringen. Real Madrid vandt den allerførste Champions League, der blev spillet i 1955/1956.

Også i nyere tid har Real Madrid været suveræne i den prestigefyldte cup. I 2017 formåede de at forsvare en Champions League-titel, hvilket ikke var sket siden turneringens navneforandring i 1992. Året efter gentog de successen og er således forsvarende mestre og vindere af turneringen hele tre år i træk. Real Madrid har således sat et imponerende aftryk på europæisk fodbold gennem tiden, og intet tyder på, at topklubben har tænkt sig at sænke tempoet i årene fremover.

Real Madrid leverer noget af den bedste fodbold i Europa, og er du fan af den traditionsrige klub, må du ikke gå glip af muligheden for at rejse ned og se dem spille. Madrid er en seværdig by, og udover fodboldkampen kan du bl.a. opleve den store shoppinggade Gran Vía og kongeslottet Palacio Real.