FC Barcelona

FC Barcelona er en fodboldoplevelse ud over det normale

Man kunne lade tallene tale for sig selv, når man skal beskrive FC Barcelona. 25 spanske mesterskaber, 30 sejre i Copa del Rey og 5 Champions League-trofæer er bare nogle af de imponerende præstationer, FC Barcelona kan skrive på CV’et. Men hvis man kun beskrev klubben i tal, ville man ikke få klubbens essens med. FC Barcelona er nemlig mere end ”bare” fodbold. Det er også en klub med en helt særlig kultur og en stolthed, som skaber fællesskab på tværs af spillere og fans, på tværs af sociale lag og på tværs af landegrænser. Derfor er Barcelona et oplagt rejsemål for den rejselystne fodboldentusiast.

El Clásico - den perfekte rivalisering
En stor del af FC Barcelonas historie er den traditionsrige rivalisering med Real Madrid CF. Disse to klubber har siddet tungt på den spanske fodboldtrone næsten siden begyndelsen, og tilsammen har de vundet La Liga 18 gange siden årtusindskiftet. Kampene mellem disse to klubber kaldes for ”El Clásico” og betragtes som nogle af de mest prestigefyldte opgør i sæsonen. Det er et opgør, hvor følelserne sidder helt ude på tøjet for både spillere og fans, og El Clásico har leveret nogle af de mest mindeværdige øjeblikke i fodboldhistorien.

Blandt nyere tids mest ekstraordinære opgør mellem de to klubber kan nævnes liga-opgøret i 2009, hvor FC Barcelona udraderede rivalerne med 6-2 på mål af Thierry Henry, Lionel Messi, Carles Puyol og Gerard Piqué. I oktober 2018 blev det til endnu et svigende nederlag på 1-5 til Real Madrid, som for første gang i lang tid måtte klare sig uden verdensstjernen Cristiano Ronaldo.

Fodbold, kultur og historie
En fodboldrejse til Barcelona forløber ofte over flere dage, og det giver dig mulighed for at fordybe dig i byens mange seværdigheder. Du kan bl.a. opleve arkitekten Antoni Gaudís berømte bygningsværker og den berømte gågade La Rambla.

Du kan også gå i dybden med FC Barcelonas fascinerende historie på FC Barcelona Museum, som ligger i forbindelse med Camp Nou. Her kan du bl.a. se nogle af klubbens berømte trofæer samt vigtige artefakter fra klubbens stjerner, eksempelvis Maradonas legendariske spillertrøje. For de største fans er det også muligt at booke en rundvisning på det gigantiske stadion. Disse rundvisninger kan bestilles i forskellige afskygninger og prisklasser. Nogle af de mest eksklusive rundvisninger inkluderer en gåtur på selve grønsværen, så du kan få et indtryk af, hvordan det er at træde ind på den største fodboldscene i Europa.

På en fodboldrejse til FC Barcelona får du lov til at opleve en af verdens absolut bedste fodboldklubber med en historie og en tradition, som få klubber kan konkurrere med.