Fodboldrejser til Ligue 1

Fransk Fodbold i Ligue 1

Fransk fodbold har haft mange forskellige hold i de europæiske turneringer, hvor flere klubber har været i Champions League, Europa League og Confernefce League.

Tidligere i 00'erne var det FC Nantes, Bourdeaux og St. Etienne der var dominerende i fransk top. 
Tidligere har Strasbourg haft en interessant målmand fra Paraguay: Jose Luis Chilavert. Målmand var dødbringende med sit venstreben og faktisk tog han frispark, da han var en dygtig frissparksskytte. Her blev det til et mål på frisspark i pokalturneringen på frisspark.

Fransk fodbold havde fornøjelsen af en ung Ronaldinho, der i 2001-2003 spillede i Paris SG. Han havde holdkammerater som Mauricio Pochettino , Gabriel Heinze, Jay Jay Okocha, Pauleta & Nicolas Anelka. Et hold som begyndte at blande sig i toppen af franks fodbold igen, efter den teknisk stærke brasilierne skifte fra Gremio til Paris SG i 2001. 2 år senere blev udviklingen fulgt op med et stort skifte til FC Barcelona og derefter viste alle fodboldfans hvem Ronaldinho var. 


Parc de Princes - Paris SG

48.000 tilskuere er der plads til

Et flot fodboldstadion, hvor der er masser af stemning og forventningsfulde fans til Paris SGs kampe.

Stade Vélodrome - Marseille FC

67.000 tilskuere er der plads til

Et flot fodboldstadion, hvor hjemmeholdet Marseille FC holder til. 
Olympique Lyonnais - Lyon holdet har hjemmebane på dette legedariske stadion, der blev moderniseret til EM slutrunden i 2016.