Liverpool FC

Legendarisk Liverpool

Liverpool FC er mere end bare et fodboldhold. Klubben gennemsyres af en helt særlig ånd, som ikke er at finde i nogen anden klub. En stor del af Liverpool FC’s identitet er det berømte stadion Anfield. Liverpool har spillet deres hjemmekampe på Anfield lige siden klubben blev dannet i 1892. Stadionnet rummer 53.394 siddende tilskuere, og det bliver betragtet som et af de stadions, hvor der hersker den mest intense atmosfære under kampene.

Liverpools mange år i toppen af europæisk fodbold er et resultat af, at rigtigt mange stjerner igennem tiden har sat deres ben i klubben. Blandt de største Liverpool-spillere kan nævnes Kenny Dalglish, Ian Rush og selvfølgelig Steven Gerrard, som spillede i Liverpool i imponerende 17 år. I dag er det Mohamed Salah, der stjæler de store overskrifter i Liverpool. Hans 44 mål i sæsonen 2017/2018 har skrevet ham ind i rekordbøgerne, og han er godt på vej til at få samme legendestatus som Gerrard og de andre ikoner.

Liverpool og de mange trofæer

Liverpool har vundet den bedste engelske fodboldrække 19 gange, og er dermed kun overgået af Manchester United, som har vundet titlen 20 gange. I sæsonen 1988/1989 var de snublende tæt på at tilføje endnu en mesterskabstitel til samlingen. De skulle møde Arsenal i sæsonens sidste kamp, og Arsenal lå netop tre point efter Liverpool i toppen af tabellen. Liverpool kunne derfor tåle at tabe kampen med 1-0, og det var netop stillingen, indtil Arsenal i overtiden fik udbygget til 2-0, hvilket var nok til at snyde Liverpool for trofæet på reglen om flest scorede mål.
Sæsonfinalen i 1989 betragtes som en af de mest spændende ligaafslutninger nogensinde. Liverpool var også deltager i den kamp, der af mange regnes for den bedste fodboldkamp i historien.

Champions League minder

Klubben har tilbragt over 5 årtier i træk i den øverste engelske fodboldrække, er blevet en hel institution, og det er en af de klubber på verdensplan med flest supportere. Liverpool står bag et væld af rekorder og imponerende statistikker. Eksempelvis er Liverpool det hold, som har vundet Liga Cuppen flest gange. Med seks Champions League-titler er de også det mest succesfulde engelske hold i europæisk sammenhæng.

 I Champions League-finalen mod AC Milan i 2005 leverede Liverpool det suværent største comeback i historien. Kampen blev spillet i Instanbul, hvor de var og Liverpool havde haft flere svære opgør på vej til finalen, blandt andet i semifinalen mod Chelsea. Finalen blev spillet onsdag d. 25. Maj 2005 og blev overværet af 69.000 tilskuere.

AC Milan havde spillere som: Paulo Maldini, Jaap Stam, Alessandro Nesta, Cafu, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Kaká, Rui Costa, Jon Dahl Tomasson, Hernán Jorge Crespo og Andrej Shevchenko.

Liverpool havde spillere som: Jerzey Dudek, Sami Hypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise, Xabi Alonso, Harry Kewell, Dietmar Hamann, Stephen Gerrard, Vladimir Smicer, Djibril Cisse og Milan Baros.

En finale fyldt med stjerne og to meget stærkt hold med høj moral, det skulle vise sig i denne finale!
AC Milan kommer hurtigt foran 1-0 via et frispark fra Andrea Pirlo. Her dukker Paulo Maldini op, hvor han styre bolden med sit højre ben i mål. Champions League historiens hugrtigst mål i en finale, 52 sekunder gik der!
Kampen fortsat med at bølge frem og tilbage, her kunne der lige så godt ha fundet en udligning til Liverpool. Men i det 39 minut, var  AC Milan skarpe og gennemspillede sig til en stor chance, hvor Hernan Crespo var på pletten. 2-0!
Men Crespo var ikke færdig endnu og 5 min senere scorede han endnu engang, efter en verdensklasse stikning fra Kaká, hvorefter Crespo chippede bolden elegant i mål.
AC Milan spillerne gik amok og fejrede det helt vildt, de kunne smage sejren og med det stærke italienske hold, så det umuligt ud ved pausen. 3-0 til det stærkeste hold i Europa, hvis forsvar havde lukket færrest mål ind i Champions League og Serie A.

Flere Liverpool fans forlod stadion, med bøjet hoveder og kunne ikke tro hvad de lige havde set. Holdet var sendt til tælling og Champions League titlen var helt væk! Ved stillingen 3-0 til AC Milan gav en Liverpool sejr odds 350.

Rafa Benitez foretog udskiftning, der skulle satses for at nå en hurtig reducering. Højrebacken Steve Finnan blev taget ud og midtbanespilleren Dietmar Hamann kom på banen istedet.
Liverpool kom flot fra start og i det 54 min får John Arne Riise bolden på kanten og slår et hurtigt indlæg, den får Steven Gerrard hovedet på og sender bolden i det lange hjørne. Troen er tilbage og Liverpool lever! 3-1!

AC Milan ligger hele tiden klar på en kontra, for at slå kampen i stykker med en scoring. Imens Liverpool satser mere og mere, for at nå udligningen! I mellem tiden har Dietmar Hamann fået en hård tackling, men spiller kampen færdig. (brækkede fod)
Bolden er nærmest lige givet op og Liverpool erobere bolden, Dietmar Hamann ligger an til skud og aflevere til Vladimir Smicer der hamrer til bolden i det lange hjørne.. Boom 3-2! Dida halvklare skuddet og den går ind tæt på stolpen. På 2 minutter har Liverpool reduceret og nu lever miraklet for alvor! 4 minutter senere får Milan Baros bolden i feltet og er skarpt dækket op, han får lagt bolden af til en fremstormende Steven Gerrard der skal til at afslutte, da han bliver rygget i trøjen af Gattuso.. Straffespark! Xabi Alonso skal sparke.. Dida er en af de bedste målmand i verden på straffe. Xabi Alonso skyder til venstre og Dida redder! Bolden ryger i spil igen og Xabi Alonso er først over den og hamrer den op i nettaget 3-3! Folk tror ikke deres øjne!
60 minutter spillet og AC Milan har lukket 3 mål ind på 15 minutter, sikke en finale!
Kampen bølger frem og tilbage, men uden mål. Kampen går i forlænget spilletid.

Chancerne forsætte og specielt en vild situation hvor Shevchenko 2x afslutter, først med hoved og efterfølgende afslutning med højebenet, hvor Dudek helt utroligt for reddet begge chancer! Ingen mål, kampen skal afgøres i straffe.
Jerzy Dudek står sit livs kamp og bliver den store helt i straffesparkskonkurrence også. Dudeks karakteristiske bevægelser har han lært fra en Liverpool legende, Bruce Grobbelaar og reddet 3 straffespark! (Serginho, Pirlo, Shevchenko)

Kampen er slut, Liverpool vinder 3-2 i straffe og miraklet i Istanbul er en realitet.

Fodboldrejsens muligheder

Byen Liverpool er en af de mest seværdige byer i England, og en af fordelene ved en fodboldrejse er netop, at den kombinerer en fodboldoplevelse med en storbyferie. Vores rejser til Liverpool strækker sig over 2-3 overnatninger, og det betyder, at du har masser af tid til at snuse til bylivet i Liverpool. Hvis du er interesseret i rockhistorie, kan du f.eks. besøge museet The Beatles Story eller The Cavern Club, hvor The Beatles spillede nogle af deres første koncerter.

Der er altså rigtigt mange gode grunde til at besøge Liverpool på en fodboldrejse. Hvis du bestiller en fodboldrejse hos LA Travel, klarer vi transport, overnatning og kampbillet for dig, så du kan slappe helt af og nyde dit ophold i en af Europas største fodbolddestinationer. Book din tur allerede nu.