Manchester United FC

The Theather of Dreams - Old Trafford

Manchester United har altid været kendt for sit storslående opgør mod tophold i Premier League.

Manchester United har været med i toppen i mange årtier, og de er den klub, der har vundet flest titler gennem tiderne. Hele 20 engelske mesterskaber og 21 sejre i FA Community Sheilds er det blevet til. Desuden har klubben bl.a. vundet 12 FA Cup trofæer og 3 Champions League trofæer.

Flere danskere har spillet i klubben:
Peter Schmeichel, Jesper Olsen, John Sivebæk, Mads Timm, Anders Lindegaard og lige nu spiller Christian Eriksen for de røde djævle!

Institutionen Manchester United
Manchester United blev dannet i 1878 under navnet Newton Heath LYR F.C., men skiftede i 1902 navn til det nuværende. Siden 1902 har de holdt til på det legendariske Old Trafford, som med en kapacitet på 74.994 tilskuere er Englands største klubfodboldstadion og landets næstestørste stadion i det hele taget efter Wembley. Og det store stadion passer godt til klubben. En opgørelse fra 2022 viser nemlig, at Manchester United er verdens tredje mest værdifulde fodboldklub. Klubbens samlede værdi ligger på hele 4,6 milliarder dollars, ca. 31,6 millarder danske kroner.

Også målt på antallet af supportere ligger Manchester United øverst i hele verden. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af klubben selv har de helt op imod 750 millioner fans på verdensplan. Det at være Manchester United fan er således ensbetydende med at være en del af et gigantisk fællesskab, og det mærker man tydeligt, når man træder ind på ”The Theatre of Dreams”, som Old Trafford bliver kaldt.

Manchester United er en institution i europæisk fodbold, og er man fodboldentusiast, kan det varmt anbefales at besøge den traditionsrige klub på en fodboldrejse. Booker du din rejse hos LA Travel, sørger vi for alt det praktiske, så du kan koncentrere dig om at nyde ferien. Manchester er en seværdig by, som udover Old Trafford byder på det nationale Fodboldmuseum og den imponerende Manchester Cathedral. Alt dette og mere til kan opleves på en af vores ture til Manchester United FC.

Uniteds legender
Manchester United har en lang række profiler at takke for at være nået til tops i fodboldverdenen. Mange store spillere har United æren, Peter Schmeichel, Jaap Stam, Gary Neville, Roy Keane, Paul Scholes, David Beckham, Ryan Giggs, Teddy Sherringham, Ole Gunnar Solkskjær, Andy Cole, Dwight York.

Dette hold opnåede the Treble i 1998/99, hvor de vandt Champions League finalen over FC Bayern München med to overtidsmål!
Vandt Premier League 

Man kan f.eks. ikke nævne United, uden at tankerne naturligt falder på Sir Alex Ferguson, som var klubbens manager i mere end 25 år. I denne periode vandt United 13 af deres i alt 20 engelske mesterskaber. Derfor har Manchester United valgt at lave en statue Sir Alex og tildele et afsnit på Old Trafford på Langside med navnet Sir Alex Ferguson Stand.

Af mere nylige storspillere kan nævnes Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo og Marcus Rashford.

Europæisk storkampe på Old Trafford
Old Trafford har mærket magien i Champions League, hvor de fx mødte Real Madrid i 2002/03 i en fantastisk 4-3 kamp.
Dommer: Pierluigi Collina  - Træner Man Utd: Sir Alex Ferguson  - Træner Real Madrid: Vicente Del Bosque

De Røde Djævle havde spillere som: Rio Ferdinand, Roy Keane, Juan Sebastian Verón, David Beckham, Ryan Giggs,
Ole Gunnar Solskjær, Ruud Van Nistelrooy
Real Madrid havde spillere som: Casillas, Roberto Carlos, Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo.
Kampen bølgede frem og tilbage, Real Madrid kom foran 1-0 på Ronaldo.. Inden Pause fik Van Nistelrooy udlignet.
Efter Pausen scorede Ronaldo igen også stod der 2-1 til Real Marid! Men kort efter lavede Ivan Helguera selvmål til 2-2.. 
Endnu engang dukker Ronaldo op og scorede til 2-3 uden chance for Fabian Barthez i målet! Derefter blev Ronaldo udskift til stående klapsalver fra hele Old Trafford, et magisk øjeblik som mange fodboldfans husker!
Veron blev derefter udskiftet og ind kom David Beckham, der ændrede kampen med 2 mål. Det ene på et sublimt frispark selvfølgelig! 3-3! Manchester United pressede på og fik scoret endnu engang hvor David Beckham fik kæmpet bolden i mål til 4-3 sejren. Ferguson havde smidt Beckham på bænken efter en betalje, hvor Fergusons "hårtørrer" konflikthåndterings metode kom i brug. Efter sæsonen skiftede Beckham til Real Madrid, der betalte omkring 340 mio. for handlen.