Fodboldrejser til AS Roma

LA Travel er klar til at hjælper jer til AS Roma

Selvom AS Roma er en af sværvægterne i italiensk fodbold, har klubben ikke lige så mange år på bagen som de fleste andre europæiske storklubber. Roma blev dannet i 1927, da man valgte at sammenlægge tre Rom-baserede fodboldklubber. Tanken bag sammenlægningen var at skabe et stærkt hold i hovedstaden, som kunne give modspil til de store norditalienske klubber som f.eks. Juventus, Inter Milan og AC Milan. Roma kom godt fra start og sluttede som nummer to i den italienske liga allerede i 1930/1931. Det første italienske mesterskab kom i hus i 1942. Efterfølgende har Roma vundet Serie A i 1983 og 2001.

Af Prominente Roma-spillere gennem tiden har bl.a. nævnes Roberto Falcão, Bruno Conti og Gabriel Batistuta. Man kan dog ikke tale om AS Roma uden at nævne deres helt store legende, Francesco Totti. Totti, der indstillede karrieren i 2017, spillede hele sin karriere i AS Roma. Han er noteret for 307 mål i 786 kampe for AS Roma. Begge tal er all-time rekorder, og de bliver formentlig ikke slået foreløbigt.

Derby della Capitale
Roma har siden 1953 spillet deres hjemmekampe på Stadio Olimpico med en kapacitet på lige over 70.000 tilskuere. Denne hjemmebane deler Roma med en anden stor Rom-baseret klub, nemlig S. S. Lazio. Lazio og Roma har været indædte rivaler, lige siden AS Roma opstod, og når de to gange om året tørner sammen i det intense ”Derby delle Capitale”, går bølgerne usædvanligt højt.

Derby delle Capitale regnes for det mest intense lokalopgør i landet, og det er en af de helt store begivenheder i Europæisk fodbold. Opgøret er blevet spillet 188 gange i alt, og af dem har Roma vundet 71, hvilket sikrer dem førertrøjen. Ikke overraskende er det Francesco Totti, der har optrådt i derbyet flest gange (nemlig hele 44), og all-time topscorer i Derby della Capitale er ingen ringenre end… Francesco Totti.

Oplev magien
Hos LA Travel mener vi grundlæggende, at fodbold skal opleves fra lægterne på stadion. Der er en helt særlig stemning forbundet med at være til stede, når de store stjerner viser alle deres talenter frem, og når titusinder af tilskuere brøler med på slagsangen. Dette får du mulighed for at opleve på en fodboldrejse til AS Roma, som inkluderer både hotelovernatning, flybillet og selvfølgelig kampbillet.

Men fordi vores fodboldrejser strækker sig over flere dage, kan rejserne også indeholde andet end fodbold. Rom er en fuldstændigt fantastisk by at være i, og det er en af danskernes favoritrejsemål. Her kan man bl.a. se Peterskirken, Pantheon, Colosseum og de mange andre seværdigheder, som gør den italienske hovedstad til en perle. På den måde er der altså mere end én grund til at booke en fodboldrejse til en af AS Romas kampe.

Foto : Francesco Totti Tantang Pebalap Formula E Bermain Bola di Roma